Eerste afspraak

Verloop van een eerste afspraak

Onze Treatment Coördinator overloopt eerst met u alle gegevens en maakt de nodige foto’s en scans. Vervolgens doet onze Orthodontist het mondonderzoek, stelt de diagnose en maakt een behandelplan op (indien dit direct mogelijk is). Tot slot, bespreekt onze Treatment Coördinator op het einde van de afspraak met u de prijsofferte, afsprakenregeling en betalingsvoorwaarden.

Tegemoetkomingen mutualiteit

Voor de eerste afspraak, inclusief de dossieropstelling, foto’s en scans, betaalt u 271 €. Hiervan krijgt u 188,50 € terug van uw mutualiteit*. Extra tegemoetkomingen zijn afhankelijk van uw mutualiteit/tandverzekering. U kan in onze praktijk betalen met Bancontact, Mastercard of Visa.

Om in aanmerking te komen voor een volledige terugbetaling bij een vroege orthodontische behandeling, moet het dossier opgesteld en de behandeling gestart zijn voor uw kind de leeftijd van 8 jaar en 6 maanden bereikt heeft. Bij adolescenten moet het dossier opgesteld zijn voor de 15de verjaardag.

De terugbetaling van dossiers is gekoppeld aan een aantal voorwaarden. Zo wordt er maar 1 OPG (panoramische foto) om de 2 jaar terugbetaald. Als u een recente OPG in uw bezit heeft, gelieve deze dan ook mee te brengen.

Inplannen van een eerste afspraak

Via onderstaande link kan u zelf online een eerste afspraak in onze praktijk. U krijgt nadien van ons nog een aparte bevestigingsmail.

Maak nu uw eerste afspraak